Йордан Михалев и Женя Милкова политизират Гимназията в Провадия! Свалят нивото на образование

Йордан Михалев и Женя Милкова политизират Гимназията в Провадия! Свалят нивото на образование

От години директора на СОУ Димитър Благоев Йордан Михалев политизира най-голямото училище в Провадия. А от скоро това прави и заместничката му Женя Милкова 

Отмина еуфорията от абитуриентските балове и грандиозните изпращания на зрелостниците. Лъсна грамотността на бъдещите възпитаници на висшите училища.

„Стожерът“ на училищата в Провадия СУ „Димитър Благоев“, бележи историческо дъно на резултатите от ДЗИ по задължителни и избираеми предмети.

Средното училище отбелязва рекорден брой слаби оценки – 12 на ДЗИ (държавни зрелостни изпити) по бълг. език, английски език, математика и така се нарежда на едно от последните стъпала сред училищата в Провадия.

Това е мощен сигнал за проблем, който може да стане още по-ясен след като бъдат готови резултатите от НВО (национално външно оценяване) в 7 клас, което е на 14.06.2022 г. и 16.06.2022 г.

Въпреки високия клас технологична база, с която разполага училището, учениците не станаха по-грамотни и по-мотивирани за учене !!!

ПОЛИТИКАТА НАВЛИЗА В СУ ДИМИТЪР БЛАГОЕВ ПРЕЗ 2010 ГОДИНА

Именно това може би е една от основните причини за лошите резултати.

Йордан Михалев от над десет години се занимава актовно с политика, която тенденциозно пренася и в класните стаи.

Политическата си кариера започва през 2008 г., когато Георги Янев го назначава за заместник кмет на Община Провадия. Там изкарва до 2010 г., когато по политическа  договорка става директор на СУ Димитър Благоев.

През това време той започава да гравитира около ГЕРБ, заедно с ментора си Бисер Денев. Даже двамата влизат в ръководството на местната ГЕРБ.

Още тогава Бисер Денев замисля „ДИРЕКТОРСКИЯ ПЛАН“, който всъщност представлява план за овладването на всички училища на територията на община Провадия. Реално той включва назначаване на директори, които тактично да обработват родителите на учениците да гласуват за „праивилната партия“. Това включвало тактични разговори, „подсказване“ на родители, които въодушевени заради оценки или на училищни мероприятия питали „за кой да гласуваме?“…

През лятото на 2015 г. преди местните избори ръководството на ГЕРБ Варна неочаквано спускат кандидат за кмет на ГЕРБ Провадия Диана Агностева, която дори не е нито член, нито симпатизант на местната структура.

Местното ръководство в лицето на д-р Светослав Неделчев (светла му памет), Бисер Денев и Йордан Михалев в знак на протест напускат ГЕРБ, вземат политическо пълномощно на Михалев и го издигат за кмет на Провадия от НАРОДЕН СЪЮЗ. 

 

Изкарват 777 гласа, които тогава са коментирани, че са скъсали „живо месо“ от ГЕРБ в полза на Филчо Филев, с когото явно добре са се разбирали и преди, и точно те го правят кмет.

Както той сам пише в автобиографията си (виж линка), от 2015 г.до 2019г. става зам. председател на Общ. съвет (председател е Христо Гичев) и е в мнозинството на тогаващния кмет Филчо Филев.

Йордан Михалев

Явно за четири години много се сближават с Гичев, та чак решават да участват заедно на местните избори през 2019 г.

Тогава обаче стратега Денев разпределя позициите така, че Христо Гичев да е кандидат за кмет, а Йордан Михалев – втори. Само, че и двамат сменят партиите с които са участвали само преди четири години. Тогава Гичев е бил от НФСБ, а Михалев – от НАРОДЕН СЪЮЗ.

През 2019 г. и двамата вече са твърди последователи на Веселин Марешки и излизат от партия ВОЛЯ.

Припознават ги само 403-ма провадийци и в Общ. съвет влиза само Гичев.

През последните две години Бисер Денев, Йордан Михалев, Женя Милкова и Христо Гичев гравитират около сегашния кмет Жоро Илчев, който само преди седмица остана без партия, след като местната организация на ГЕРБ се разграничиха и свалиха доверието си от него с декларация в официалната им фейсбук страница.

От дясно на ляво: Тихомир Тодоров, Йордан Михалев и Бисер Денев – приятели калени в много политически битки

Припомняме Ви, че и Жоро Илчев бе спуснат за кмет в последния момент от София подобно на Диана Агностева през 2015 г.

ПОЛИТИКАТА НЕ ТРЯБВА ДА ВЛИЗА В ОБРАЗОВАНИЕТО

Явно, разковничето на слабите резултати в СУ Димитър Благоев не се крие само в техниката, педагогическите специалисти, които работят с нея и „техните знания и умения“, които те трябва да предадат на своите ученици, но е задължително да не се допуска политиката да влиза в образованието. А в Гимназията в Провадия тя е начин на работа от години.

И това по един или по друг начин оказва влияние!

Гневни родители уплашени споделят, че в момента функцията на политическа пропаганда е иззела Женя Милкова, която тактично, когато имала възможност, обработвала родителите основно на първолаците, като ги запознавала с добрите дела на сегашния кмет Жоро Илчев.

Нищо чудно на предстоящите местни избори да видим една нова листа начело с Жоро Илчев, следван от Йордан Михалев, Женя Милкова, Христо Гичев, Валерий Радев и т.н. от нова партия, която догодина ще бъде актуална.

Няма лошо! Нека да има повече кандидати за да има избор!

НО ПОЛИТИЧЕСКА АГИТАЦИЯ НЯМА МЯСТО В ОБРАЗОВАНИЕТО

Провадийци искат добро образование за децата си, а не политическо!

Очакваме и следващото оценяване на СУ Димитър Благоев тази седмица, с което ще Ви запознаем… 

Подобни новини

Вашият коментар