ПРАВО НА ОТГОВОР НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СУВОРОВО ДАНАИЛ ЙОРДАНОВ ПО ПОВОД ПУБЛИЧНИ МАНИПУЛАЦИИ НА КМЕТА

ПРАВО НА ОТГОВОР НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СУВОРОВО ДАНАИЛ ЙОРДАНОВ ПО ПОВОД ПУБЛИЧНИ МАНИПУЛАЦИИ НА КМЕТА

Драги г-н Параскевов,

В отговор на тенденциозните намеци и откровени нападки, които Вие и лицето Георги Недялков тиражирате на стр. 2, 3 и 4 във февруарския брой на общинския вестник, бих искал най-напред да изразя съжалението си, че ми се налага да влизам в опосредстван диалог с Вас, но това е пряка последица от упорития Ви отказ да присъствате на заседанията на местния парламент. Последното очевидно не се явява морална пречка да водите монологични битки срещу мен, чрез местния официоз, което е израз не само на „мъжко“ поведение, а преди всичко на „уважението“ Ви към една институция на местното самоуправление, както и към волята на избирателите като суверен. Поне според мен тя не струва колкото една щафета салам за Нова година…

Подминавам със снизхождение популистките Ви опити да си правите пиар със символичното повишение на заплатата си с един лев, сякаш с 1350 лева живеете под линията на бедност, в която са принудени да оцеляват немалко наши съграждани. Ще оставя настрана и факта, че Общинският съвет принципно не бламира политиките на администрацията, което би дало основание на един кмет да бъде обиден и да не се появява на сесиите.

Чувствам се обаче длъжен да отговоря, че в годините назад местният парламент отхвърля проекта за рекултивация на общинското депо, защото преди това трябваше да се проектират временни площадки. Несъобразявайки се с това важно обстоятелство, Вашата администрация щеше да предпостави появата на десетки нерегламентирани сметища, каквито и сега не липсват на територията на общината. Зная, че за Вас това не е кой знае какъв проблем, имайки предвид действията и бездействията Ви по отношение на депото на „Девен“ в село Чернево, но за цивилизования свят това не е така. Именно тази екологична опасност успяхме да предотвратим с отхвърлянето на проекта за рекултивация на общинското депо, тъй като темата за управлението на отпадъците очевидно се оказа непосилна за осмисляне от Вашия екип. Казано иначе, една работа не се върши „на парче“ и „от краката за главата“ и много се надявам поне този път да не ми се обидите. Още повече, че според Вашите вестникарски излияния аз и моите колеги сме били „несъизмерими“ с Вас, така че не би следвало да се обиждате от такива „нищожества“ като нас.

С недоумение прочетох и че според Вас председателят на Общинския съвет едва ли не е само един водещ на заседанията, който няма право да се изказва по актуални въпроси. Манипулирайки читателите на вестника, Вие квалифицирате като „обиди“ самодоказали се факти, които артикулирах публично по Ваш адрес, изразявайки конституционното си право на мнение. А общинските съветници, г-н Кмете, не са реагирали, защото очевидно споделят позицията на своя председател, колкото и това да наранява несъизмеримо високото Ви его спрямо нивото на Вашата работа. Като за начало обаче вземете прочетете ЗМСМА, за да се запознаете с правомощията на председателя на общинския съвет, а за егото и неговите защитни механизми мога да Ви подаря едноименната книга на Ана Фройд.

Що се отнася до четвърта страница на вестника, където се е изявило лицето, близко до Вашето обкръжение – Георги Недялков, известен и като агент Стоян, бих искал да му препоръчам да се поразрови в общинските архиви и ако открие протокола от общественото обсъждане за депото в Чернево, да вземе да преразкаже и неговото съдържание. Защото до ден-днешен Общинският съвет има сериозни подозрения, че тази процедура е била отбита формално, но обиденият г-н Параскевов така и не ни предостави копие, въпреки че такова му бе изискано нееднократно. Явно и този документ е с гриф „Строго секретно“, както и други дела на кметския екип. Общинският съвет изпълни волята на гражданите за референдум, а това, че съдът кредитира избирателно доказателства и че Община Суворово не защити жителите на Чернево в съдебната им битка, не може да бъде проблем на местния парламент.

Източник: Фейсбук

Подобни новини

Вашият коментар