Д-р Мазнейков: Пътят, който правителството пое, е правилният. Държавата трябва да работи!

Д-р Мазнейков: Пътят, който правителството пое, е правилният. Държавата трябва да работи!

“Пътеката за Covid-19 не е достатъчно финансирана. Плаща се по 1200, а един пациент струва 1400 лева. Парите не са от НЗОК, а се отпускат целево от Министерството на здравеопазването”, заяви пред БНР д-р Христо Мазнейков, управител на частната МБАЛ “Св. София”, който пръв предложи идеята за отделни Covid болници. По думите му така са прави в цивилизования свят:

“Вместо в 20 болници да се сложат по 20 легла, да концентрираме пациентите в една болница за 400 болни – там ще бъде събрана и нужната апаратура, целият ресурс”.

Д-р Мазнейков подчерта, че не иска нищо, а прави предложението болницата му да бъде превърната в специализиране за лечение на пациенти с Covid-19 в обществена полза:

“Искаме само пациентите да се чувстват добре”.

24 пациенти има в Covid отделението на “Св. София”, за които се грижат двама лекари и две сестри:

“Няма никакви свободни легла, чакат на опашка хората – един излиза, друг влиза”, уточни той.

Според д-р Мазнейков не са необходими по-сериозни мерки и затваряне на държавата:

“Подкрепям премиера, който най-после зае позицията на доц. Атанас Мангъров. Държавата трябва да работи. Имаме хиляди жертви на катастрофи, а не сме спрели да караме коли. Ако стоим на 2 метра един от друг, нито един човек няма да се зарази. Това трябва да се вменява на хората. Имаме знания за заболяването и знаем как да се пазим. Просто хората не се подчиняват и не изпълняват това, което казваме. Пътят, който правителството пое, е правилният”.

Подобни новини

Вашият коментар